Untitled Document

Deze 3 stallen staan bij de familie Huybert in Opheusden, het zijn 2 paardenstallen en 1 opslagruimte voor hooi, brokken, zadels, enz.

De wanden zijn voorzien van horizontaal geplaatste hardhouten planken van 28 mm. dik messing en groef. In de deuren wordt het hout verticaal geplaatst om een stevige constructie te verkrijgen, en bovendien het aanzicht te verfraaien.

Ook de topgevels zijn hier verticaal gedicht maar omdat dit zo bewerkelijk is doen we dit alleen nog op speciaal verzoek.

U kunt op de foto klikken om deze te vergroten, u kunt dan ook te tussenwanden met tralies zien.
 
Bij een manege in Ammerzoden zijn in 2003 14 stallen geplaatst waarvan de kleinste 2,5x2,5 meter zijn en de grootste 3x3,5 meter.

Alle stallen zijn voorzien van een schuifdeur met een veersluiting in de tralies.

De planken zijn niet van hout maar van massief kunstof met houtstructuur. Deze zijn uiteraard zeer goed bestand tegen vocht en mest.
   
Deze 7 stallen met wasruimte (zie grote schuifdeur) zijn geplaatst in Lexmond. Deze stallen zijn geplaatst in een U-vorm wat best uniek is. Dit geeft een prachtig 'binnenplaats'-effect, wat tevens ook nog eens als voordeel heeft dat weer en wind minder vat hebben op de stallen. Dit is overigens toch beperkt, door de ruime overstek. De binnenplaats is een zeer effectieve plaats om de paardenbuiten te wassen of te verzorgen.
   
De stallen op deze foto zijn 2 standaardstallen van 3x3 meter. De tralies van de tussenwand zijn nog juist zichtbaar. Ook de deuren zijn voor een buitenstal standaard. (onderdeur 1,20 m)
   
Op deze foto ziet u een detail van de 2-punts sluiting op de onderdeur van een buitenstal. Het voordel hiervan is dat de deur aan de onderkant niet op en neer getrapt kan worden omdat hij dus onder en boven vergrendeld zit.
   
Deze stallen staan in Meerkerk. Ze zijn uitgevoerd met een voergang. Dit is heel praktisch met voeren en verzorgen. Het wordt als prettig ervaren dat men binnen kan blijven als men van de ene naar de andere stal loopt, en men kan de voergang tevens gebruiken als opslag.
   
Deze stallen staan bij de familie Rouwbos in Ammerzoden. Het dak van deze stallen is aangepast om er dakpannen op te kunnen leggen.
Sitemap - Linkpartners